Klassresa och äventyr på Westkust

En oförglömlig klassresa!

Varje år har vi flera skolklasser som seglar med oss för att umgås lära sig och sammansvetsas efter tex sommarlovet. Denna verksamhet har vi haft ihop med flertalet skolor sedan slutet av 80-talet och det är fortfarande ett riktigt lyckat koncept!

Vi rekommenderar en lägerskola på tre dagar för ungdomar som är mellan 13-15 år där vi seglar vi längs den bohusländska kusten och lär känna varandra och skapa gott sjömanskap.

På dagarna seglar vi dit vädret tillåter oss. Vi tar inga risker utan vår målsättning är att skapa en fantastisk upplevelse för alla med god säkerhet! Väl ombord lär vi deltagarna grunderna i skutsegling och vi hjälps åt med de olika sysslorna ombord. På kvällarna förtöjer vi i en hamn och ägnar resten av dagen åt lek och skoj. En roligare och mer lärorik resa för högstadieklassen är svår att hitta.

Under åren har hundratals ungdomar satt sin fot på skonaren T/S Westkust och många har stannat kvar för att upptäcka mer av den härliga gemenskap och de spännande äventyr som fartyget erbjuder.

Här är några citat från elever som varit ombord:

Det jag tyckte var roligt med Westkust var att det var väldigt lärorikt, jag lärde mig mycket och lärde även känna klassen ännu mer, vilket var ännu en positiv sak med att vi var ute och seglade. Vi hade också riktigt kul både på dagarna och på kvällarna.

Maten var god och man sov som en stock såfort det blev tyst. Lysekil gillade jag nog mest eftersom det var så vackert på kvällen. Jag tyckte det var bra att vi åkte eftersom vi alla lärde nog känna varandra lite bättre och man fick liksom omställt hjärnan lite.

Westkust resan var bra för att få mer gemenskap i klassen, klassen blev tajtare på denna resan. Och även att klassen fick lära sig att arbeta tillsammans. Och själva resan i sig var riktigt bra. Westkust är bra för alla klasser, och att kommunen betalar för en resa som faktiskt stärker klassen. Westkust är en väldigt glädjefylld och rolig resa enligt mig.

Dagarna på Westkust var verkligen jättebra! Bra ledare och hela resan är bara otroligt rolig. Det som var mest roligt på resan var ju att få segla och att få lära sig allting!

Jag tycker det har varit super kul på Westkust och allt har nästan varit perfekt!!! Jag tycker det bästa med resan är att man får lära känna klassen bättre och att man har fått lära sig mycket om segling och om hur en segelbåt fungerar. Det som inte var så bra… det var inget som inte va bra!

Skolungdomarna bör vara minst tolv år gamla. Vår erfarenhet är att åttonde klass är optimalt och tre dagar ombord.

Kom med och upptäck tjusningen med segling och havet!

Minsta antalet deltagare är 20 personer och maximala antalet är 34.

 Fyll gärna i förfrågningsformuläret nedan:

Vad är ni för grupp:
PrivatpersonerFöretagSkolaAnnat

Önskat paket:

Kontaktperson:

Telefonnummer:

Email:

Antal personer :

Datum påstigning (åååå-mm-dd):

Datum för avstigning:(åååå-mm-dd)

Önskad påstigning : ex:Edshultshall

Önskad avstigning: ex:Edshultshall

Övrigt? :

captcha
Fyll i captcha bilden ovan i fältet nedan för att skydda oss från spam. *

 Översyn av bokningar:

Röda och Orangea dagar är bokade

Kalendern laddas…
29
– Bokad
29
– Bokad