En oförglömlig klassresa ombord på T/S Westkust

Oförglömlig klassresa

Planerar ni för en klassresa? Då rekommenderar vi en lägerskola på tre dagar för ungdomar, där vi seglar längs den bohuslänska kusten. Under resans gång lär vi känna varandra och skapar gott sjömanskap. Resan vänder sig främst till ungdomar som är mellan 13-15 år.

Annorlunda klassresa / skolresa

Lite om vad vår klassresa innebär

På dagarna seglar vi dit vädret tillåter oss. Vi tar inga risker utan vår målsättning är att skapa en fantastisk upplevelse för alla med god säkerhet! Väl ombord lär vi deltagarna grunderna i skutsegling och vi hjälps åt med de olika sysslorna ombord. På kvällarna förtöjer vi i en hamn och ägnar resten av dagen åt lek och skoj. En roligare och mer lärorik resa för högstadieklassen är svår att hitta.

Dagarna på Westkust var verkligen jättebra! Bra ledare och hela resan är bara otroligt rolig. Det som var mest roligt på resan var ju att få segla och att få lära sig allting!

Citat från elev som varit ombord tidigare
Annorlunda klassresa / skolresa

Under åren har hundratals ungdomar satt sin fot på skonaren T/S Westkust och många har stannat kvar för att upptäcka mer av den härliga gemenskap och de spännande äventyr som fartyget erbjuder.

Maten var god och man sov som en stock så fort det blev tyst. Lysekil gillade jag nog mest eftersom det var så vackert på kvällen. Jag tyckte det var bra att vi åkte eftersom vi alla lärde nog känna varandra lite bättre och man fick liksom omställt hjärnan lite.

Citat från elev som varit ombord tidigare

Varje år har vi flera skolklasser som seglar med oss för att umgås lära sig och sammansvetsas efter tex sommarlovet. Denna verksamhet har vi haft ihop med flera skolor sedan slutet av 80-talet och det är fortfarande ett riktigt lyckat koncept!

Annorlunda klassresa - segling med Westkust

Citat från några elever som varit ombord

Westkust resan var bra för att få mer gemenskap i klassen, klassen blev tajtare på denna resan. Och även att klassen fick lära sig att arbeta tillsammans. Och själva resan i sig var riktigt bra. Westkust är bra för alla klasser, och att kommunen betalar för en resa som faktiskt stärker klassen. Westkust är en väldigt glädjefylld och rolig resa enligt mig.

Jag tycker det har varit super kul på Westkust och allt har nästan varit perfekt!!! Jag tycker det bästa med resan är att man får lära känna klassen bättre och att man har fått lära sig mycket om segling och om hur en segelbåt fungerar. Det som inte var så bra… det var inget som inte va bra!

Det jag tyckte var roligt med Westkust var att det var väldigt lärorikt, jag lärde mig mycket och lärde även känna klassen ännu mer, vilket var ännu en positiv sak med att vi var ute och seglade. Vi hade också riktigt kul både på dagarna och på kvällarna.

ArabicDutchEnglishFrenchGermanItalianSpanishSwedish
Rulla till toppen
Scroll to Top