Vänersegling 2022 med Westkust

Firade 90-årsjubileum med Vänersegling

Eftersom Westkust är byggd i Sjötorp firade vi skutans 90-årsdag med en Vänersegling just dit sommaren 2022. En jubileumssegling som blev uppskattad både av föreningens medlemmar och av dem som besökte oss i hamnarna längs seglingen.

Så här fungerade Westkusts jubileumssegling

Alla som var intresserade hade möjlighet att följa med på jubileumsseglingen, antingen på hela resan eller på enstaka etapper. Seglingen pågick 20 juli till 4 augusti och gick från Edshultshall på Orust till Sjötorp och tillbaka.

Westkust och Vänerslupen la båda till i Sjötorps nedre hamn i Vänern. Där välkomnade de alla nyfi kna ombord föratt få sig en titt.
Corbin Dedijer och Ida Källvik är två av de många ungdomar som brinner för fartyget.

Corbin Dedijer och Ida Källvik är två av de många ungdomar som brinner för fartyget.

Ny segling under 2023

Eftersom Vänerseglingen blev så uppskattad kommer det att bli möjligt att följa med Westkust även sommaren 2023. Denna gång kommer seglingen att gå längs Bohuskusten, från Orust och norrut.

Westkust
Artikel i Nya Lidköpings-Tidningen

Vad säger media?

Under de veckor som seglingen pågick kom flera tidningar och pratade med oss. Här kan du läsa två av reportagen.

Fakta om Westkust

T/S Westkust är en tremastad slätskonare med en skrovlängd på 28,5 meter. Ytterligare fakta hittar du på sidan

Alla båtar byggda på Sjötorps varv delar ett säreget kännetecken. Alla är de prydda med särskilt formade kulor i masten, likt knoppen på en flaggstång.

Alla båtar byggda på Sjötorps varv delar ett säreget kännetecken. Alla är de prydda med särskilt formade kulor imasten, likt knoppen på en fl aggstång.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå