Vänersegling 2022 med Westkust

Firade 90-årsjubileum med Vänersegling

Eftersom Westkust är byggd i Sjötorp firade vi skutans 90-årsdag med en Vänersegling just dit sommaren 2022. En jubileumssegling som blev uppskattad både av föreningens medlemmar och av dem som besökte oss i hamnarna längs seglingen.

Westkust och Vänerslupen la båda till i Sjötorps nedre hamn i Vänern. Där välkomnade de alla nyfi kna ombord föratt få sig en titt.
Westkust och Vänerslupen la båda till i Sjötorps nedre hamn i Vänern. Där välkomnade vi alla nyfikna ombord för att få sig en titt. Foto: MariestadsTidningen

Så här fungerade Westkusts jubileumssegling

Alla som var intresserade hade möjlighet att följa med på jubileumsseglingen, antingen på hela resan eller på enstaka etapper. Seglingen pågick 20 juli till 4 augusti och gick från Edshultshall på Orust till Sjötorp och tillbaka.

Corbin Dedijer och Ida Källvik är två av de många ungdomar som brinner för fartyget.
Corbin Dedijer och Ida Källvik är två av de många ungdomar som brinner för fartyget. Foto: MariestadsTidningen

På flera platser fanns det möjlighet för intresserade att komma ombord och titta på Westkust, och till och med följa med ut på en liten tur. _Sådana stopp gjordes bland annat i Göteborg, Lidköping, Sjötorp och Åmål.

Westkust
Foto: MarriestadsTidningen

Ny segling under 2023

Eftersom Vänerseglingen blev så uppskattad kommer det att bli möjligt att följa med Westkust även sommaren 2023. Denna gång kommer seglingen att gå längs Bohuskusten, från Orust och norrut.

Vad säger media?

Under de veckor som seglingen pågick kom flera tidningar och pratade med oss. Här kan du läsa två av reportagen.

Artikel i Nya Lidköpings-Tidningen
Artikel i Nya Lidköpings-Tidningen (klicka för att läsa)
Artikel i Mariestads-Tidningen (klicka för att läsa)

Fakta om Westkust

T/S Westkust är en tremastad slätskonare med en skrovlängd på 28,5 meter. Ytterligare fakta hittar du på sidan ”Fakta om Westkust”.

Alla båtar byggda på Sjötorps varv delar ett säreget kännetecken. Alla är de prydda med särskilt formade kulor imasten, likt knoppen på en fl aggstång.
Alla båtar byggda på Sjötorps varv delar ett säreget kännetecken. Alla är de prydda med särskilt formade kulor i masten, likt knoppen på en flaggstång.
Foto: MariestadsTidningen
ArabicDutchEnglishFrenchGermanItalianSpanishSwedish
Rulla till toppen
Scroll to Top